Оголошення Всі оголошення

200-річчю від Дня народження Т.Г.Шевченка присвячується Вистава «Тарас»

     5 березня студенти та викладачі коледжу відвідали прем’єрний показ вистави «Тарас» Волинського академічного обласного театру ляльок. Поетична фантазія за драматичною поемою Богдана Стельмаха «Тарас» приурочена до 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка. Режисер-постановник вистави заслужений діяч мистецтв України Сергій Брижань.

     Вистава охоплює життєвий період Тараса Шевченка з шестилітнього віку до юності. Разом з малим Тарасом глядачі ходили шукати залізні стовпи, які підпирають небо, пережили горе втрати батьків та жорстокість дяка, у якого він навчався, будучи дитиною.

      «Матір утратив Тарас на дев’ятому році життя, а батька

на 11-му. Для дитини вік від 7 років до 11 - то ціла епоха. Якби поет узявся писати про те, що було за поетичним рядком «Там матір добрую мою», якби він взявся згадувати про батька, то ми мали б повість про дитинство. І, може, зрозуміли б, на основі чого батько перед смертю вирік свій су­ворий заповіт: синові моєму Тарасові нічого не залишаю, бо йому моя спадщина не пригодиться. Із нього вийде або щось велике, і моя спадщина для нього нічого не важитиме, або велике ледащо, і тоді вона йому не пригодиться... Про бідного сирітку так не говорять... То вже був визна­чений козацький характер, загартований у біді...» (Євген Сверстюк «Шевченко понад часом»). 

Студенти та викладачі коледжу перед прем’єрним показом