Оголошення Всі оголошення

Брейн-ринг «Лучеськ Великий XV сторіччя: З’їзд європейських монархів»

 Після тривалої перерви, цього 2018-го року, одинадцятого жовтня команда студентів  Луцького базового медичного коледжу «Хірурги на мінімалках» взяла участь у щорічному, VI турнірі,  з брейн-рингу на кубок Луцького міського голови між командами навчальних закладів міста. Тема цьогорічного змагання – «Лучеськ  Великий XV сторіччя: З’їзд європейських монархів».

   Учасники цьогорічних змагань мали продемонструвати неабиякі знання з середньовічної історії Луцька, Волині та й Європи загалом. Про те, що запитання вийдуть за межі волинського краю та Луцька, учасники змагань довідались уже під час турніру. Суперниками майбутнім медиками були команди: «Кліо» - збірна команда історичного факультету Східноєвропейського університету імені Лесі Українки; «Палаючі серця» - Академія рекреаційних технологій і права; «Іду на Ви» - Коледж технологій, бізнесу та права  Східноєвропейського університету імені Лесі Українки; «Туристи Політеху» - Луцький національний технічний університет; «Містики історії» - Луцький педагогічний коледж; «Сучасні лучани» - Луцький інститут розвитку людини Університету «Україна». Слід відзначити, що більшість із названих команд були непогано підготовленими, а команда істориків СНУ ім. Лесі Українки зуміла продемонструвати належний, як для істориків, фаховий рівень.

   Але й команда медиків  показала себе належним чином – спромоглась отримати позитивні бали. Студенти ЛБМК не навчаються на професійних істориків або краєзнавців, проте це не заперечує їхнє право володіти певними історичними знаннями навіть заради посилення загальної ерудиції. А ще члени команди отримали чудовий  урок з несподіванок. Ідеться про краще підготовлені  команди, а також про питання з тем, які не анонсувались організаторами брейн-рингу.

    Життя – це не мощена вдачами дорога, а ланцюг проблем, які потрібно хотіти і вміти вирішувати. Тому пророчими виявились слова привітання, з якими «Хірурги на мінімалках» звернулись до учасників змагання, до журі, до всіх уболівальників:      

По кубок сюди ми прийшли не для пихи

Шануємо лиш перемогу таку,

Яка може думку від сну відлучити,

Піднести її на вершину значну