Оголошення Всі оголошення

Cемінар-тренінг «Сучасні аспекти надання невідкладної допомоги при екстремальних станах»

     26 листопада 2013 року у коледжі для випускників спеціальності «Лікувальна справа» відбувся семінар-тренінг «Сучасні аспекти надання невідкладної допомоги при екстремальних станах». На семінарі були розглянуті такі питання:

-          Сучасні аспекти серцево-легеневої реанімації на до госпітальному етапі : техніка виконання, медикаментозне забезпечення, критерії оцінки ефективності;

І.М. Анікушина, лікар невідкладної допомоги Центру

екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

-          Екстрена медична допомога при політравмі та екстремальних станах;

Р.В.Мельник, лікар-реаніматолог Луцької

міської клінічної лікарні.

-          Особливості надання невідкладної допомоги пацієнтам дитячого віку;

О.Ю.Дацюн, завідувач відділення анестезіології ВОДТМО.

     Запрошені спеціалісти ознайомили студентів із сучасними підходами до надання невідкладної допомоги, вимогами уніфікованих клінічних протоколів, чітко окреслили обсяг допомоги на догоспітальному етапі.

    Лікар невідкладної допомоги І.Анікушина не тільки розповіла про принципи серцево-легеневої реанімації, але й продемонструвала на тренажері техніку виконання непрямого масажу серця, ШВЛ, ознайомила із принципом роботи дефібрилятора.

    Лікар-реаніматолог Мельник Р.В. зупинився на особливостях надання допомоги при полі травмі, критеріях оцінки стану пацієнта, визначенні обсягу допомоги . Також ознайомив із вимогами до протишокової терапії, сучасними підходами до  знеболення, нагадав про методи тимчасової зупинки кровотечі.

    Про особливості проведення реанімаційних заходів, техніку їх виконання з урахуванням анатомо-фізіологічних параметрів дитячого віку розповів завідувач відділенням анестезіології ВОДТМО  О.Ю.Дацюн.  Лікар акцентував увагу на особливостях техніки серцево-легеневої реанімації відповідно до віку дитини, медикаментозного забезпечення.

    Студенти мали можливість під керівництвом лікаря на тренажері відпрацювати навички з техніки непрямого масажу серця та штучної вентиляції легень, а також подивились відеофільм «Техніка встановлення ларингіальної трубки».