Оголошення Всі оголошення

День знань у ЛБМК

   2 вересня відбулася Посвята першокурсників у студенти ЛБМК. Це один з найурочистіших та найзнаковіших днів у житті усієї коледжевої громади. 75 рік поспіль найстаріший медичних освітній заклад Волині радо приймає в студентські лави нове покоління  медиків, цьогоріч це — 183 майбутніх фельдшерів, акушерок, фармацевтів, сестер медичних-бакалаврів, сестер медичних.

  Традиційно учасники свята схилили голови перед пам’яттю героїв, які віддали своє життя за мирне майбутнє України, та поклали квіти на могилу Олександра Сивого, випускника коледжу, фельдшера роти патрульної служби міліції особливого призначення “Світязь” УМВС України у Волинській області.

  Зі словами привітання до студентів звернулася директор коледжу Аліса Хмелькова. У своєму виступі вона зазначила, що  професія медика благородна та відповідальна, яка вимагає постійного самовдосконалення, любові до людей, самопожертви. Директор подякувала батькам за підтримку дітей у виборі навчального закладу, запевнили усіх присутніх у спроможності педагогічного колективу забезпечити високу якість навчально-виховного процесу. Аліса Ігорівна побажала першокурсникам щасливих і успішних студентських років.

  Схвильовано звучали слова урочистої обіцянки, виголошеної першокурсниками. Символом приналежності до медичної спільноти, відданості професії стали вперше одягнуті білі медичні халати.

  Привітали першокурсників і вручили символічний студентський квиток та ключ до знань студенти-відмінники Катерина Горобець і Богдан Сєргеєв.

  Учасники творчих гуртків коледжу перенесли усіх присутніх у Давню Грецію в світ бога Асклепія та його послідовників. З особливим трепетом слухали майбутні медики настанови боголікаря та його дочок Гігеї та Панацеї щодо мистецтва лікування.

  Пісенні вітання прозвучали від заслуженого артиста України А.Горбатюка, учасника бойових дій на Сході України,  та студентів старших курсів.

  Наприкінці свята члени студради  запропонували групам позмагатися за право першими переступити поріг коледжу в статусі студентів ЛБМК. У конкурсі на знання анатомії людини перемогла група М-11. Посвята завершилася запальним флешмобом під пісню Кузьми Скрябіна «Сам собі країна» у виконанні Андрія Деленіва.

  Для першокурсників відбулася  перша лекція «Власний шлях до самореалізації або як стати особистістю». Перша лекція для майбутніх сестер-бакалаврів «Майбутнє медсестринства в Україні» була прочитана Галиною Кузьмінською, заступником головного лікаря з медсестринства Волинської обласної клінічної лікарні, головою Асоціації медичних сестер Волині «Милосердя».

Щасливих студентських років, дорогі першокурсники!