Оголошення Всі оголошення

Екскурсія до Львова - міста історії, культури, освіти та мистецтва

   Особливою подією стала для старост та профоргів груп поїздка до Львова, яка відбулася 3 квітня за фінансування студентського профспілкового комітету ЛБМК. Студенти та викладачі коледжу відвідали низку історичних пам’яток міста. Львів зачарував усіх чудовою архітектурою, культурною традицією, бурхливою історією, властивою лише йому романтикою та шармом.

   Учасники екскурсії  побували  на Личаківському цвинтарі –  одному з найстаріших в Європі, заснованому в 1786 році. У його похованнях віддзеркалена історія Галичини, яку творили представники української, польської, австрійської, російської, вірменської та інших національностей.  На цьому кладовищі захоронені видатні громадські діячі, історики, політики, письменники, композитори, співаки, в тому числі Іван Франко, Маркіян Шашкевич, Соломія Крушельницька, Станіслав Людкевич, Володимир Івасюк, Іван Крип’якевич, Іван Труш, Ірина Вільде, родини Колесс, Барвінських та багато інших; є кілька військових меморіалів, в тому числі УПА та пантеон польських військових.

   Незабутні враження залишала екскурсія до Музею хвороб людини, що функціонує при кафедрі патанатомії та судової медицини Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького та з 1997 року вважається об’єктом, що становить національне надбання. Музей відкрили 1896 року, й перші експонати для нього були привезені  з Праги, згодом вони почали надходили сюди після розтинів тіл померлих. У музеї зібрані унікальні, казуїстичні випадки хвороб та процесів, які стали зовсім рідкісними або зовсім зникли, показані «запущені» процеси.  «Мертві навчають живих”, – такий напис латиною зустрічає відвідувачів при вході до музею. Під час демонстрації та обговорення експонатів (у колекції їх близько 2000 одиниць) студенти коледжу поглибили свої знання з паталогічної анатомії, пройшли справжній іспит на професійну придатність та морально-емоційну зрілість.                                                                             

   Надзвичайні спогади залишила оглядова екскурсія по Львову. Бурхлива та цікава історія славетного українського міста, яке налічує сім з половиною віків, віддзеркалилась у його середньовічних вуличках, славнозвісній площі Ринок. Захопив своєю екстремальністю студентську молодь підйом на Львівську  ратушу - пам’ятку, що належить до світової спадщини ЮНЕСКО.  Вид на місто з  вежі  відкрив унікальне поєднання минулого і сучасного: у храмах та соборах, пам’ятниках та будинках, маленьких затишних кав’ярнях та крамничках  віддзеркалювалась краса і своєрідність цього неповторного міста.                                                          

   Фінальносолодким акордом поїздки стало відвідування Львівської майстерні шоколаду. У маленьких паперових пакуночках справжнього львівського шоколаду, куплених на подарунки своїм одногрупникам, батькам, друзям, студенти та викладачі коледжу повезли на Волинь частину незабутньої та креативної атмосфери  Львова.

   Сьогодні, згадуючи поїздку, студентські обличчя осяває посмішка. Переконані, що невдовзі місто Лева знову покличе до себе в гості тих, хто в нього вже закохався, та усіх,  хто  захоче відкрити для себе самобутність міста-феномену, міста-легенди, міста-історії.

Фоторепортаж мандрівки