Оголошення Всі оголошення

Конференція «Волинь: історія і сучасність»

  12 грудня 2019 року відбулася коледжева студентська науково-пошукова конференція «Волинь: історія і сучасність». Зазначений науковий проект започаткований з метою залучення молоді до краєзнавчої пошуково-дослідницької діяльності, виховання поваги  до історико-культурної спадщини, формування історичної пам’яті як  важливої складової національної ідентичності. Предметом дослідження студентів стали історія сіл і міст, монастирів та церков, Луцького замку,  роль земляків у національно-визвольних змаганнях та процесах державотворення тощо.

  У процесі науково-дослідних розвідок студенти працювали  з  краєзнавчою літературою, архівними матеріалами,  спілкувалися з людьми, які були учасниками й свідками історичних подій, брали інтерв’ю в митців,  робили світлини пам’ятних об’єктів історії та природи, відеозаписи спогадів непересічних людей.

  На завершення журі в складі Лазько А.М., заступника директора з гуманітарної освіти та виховання, Козири Є.В., базового методиста коледжу, викладача історії та культурології, Пенька В.Л., викладача філософії, підбило підсумки й відзначило належний науково-дослідницький рівень заходу та його важливість для розуміння історії рідного краю, роль у формуванні національної ідентичності студентської молоді.