Оголошення Всі оголошення

Методичне об’єднання завідувачів відділень ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Волинської області

     30 жовтня у Луцькому базовому медичному коледжі відбулось методичне об’єднання завідувачів відділень ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Волинської області. На пленарному засіданні були розглянуті питання формування професійної компетентності та гуманістичних якостей у молодших спеціалістів медичної галузі.

     Як зазначила у своїй доповіді завідуюча лікувально-акушерським відділенням Патракеєва Л.Я., система підготовки майбутніх фахівців у коледжі спирається на науковий та організаційно-методологічний потенціал, цільові програми, зміст підготовки фахівців відповідає державним освітнім стандартам, коледж має систему методичного, інформаційного, програмного та технічного забезпечення. Педагогічний колектив коледжу працює не тільки над формуванням професійно-діяльнісних компетенцій майбутніх спеціалістів, але й вихованням творчої особистості з розвинутими  якостями моралі, добра і милосердя.

     Завідуюча відділенням сестринської справи Савонік Л.В. у своєму виступі акцентувала увагу на актуальності та важливості підготовки медичної сестри якісно нової моделі. У світлі реформування медсестринської освіти  гуманізація підготовки медичних сестер у коледжі здійснюється через долучення студентів-волонтерів до благодійних акцій, співпраці з  будинком дитини м. Луцька, обласним Товариством Червоного Хреста, Мальтійською місією допомоги, реабілітаційним центром для дітей з обмеженими функціональними можливостями.

     Учасники методоб’єднання були ознайомлені із діяльністю гуртка паліативної допомоги «Хоспіс», керівником якого є викладач основ медсестринства Струбіцька Н.Ю.

     У плані методоб’єднання  викладачем Барною Л.Й. на спеціальності «Лабораторна діагностика» було проведено відкрите практичне заняття з навчальної дисципліни «Мікробіологія з основами імунології та технікою мікробіологічних досліджень». На занятті, яке   було проведене  у формі рольової гри, продемонстровано формування у студентів практичних навичок і умінь  з техніки мікробіологічних досліджень.

     На завершення учасники методоб’єднання переглянули виставу «Маленький принц» у виконанні студентського театру «Арт-простір».