Оголошення Всі оголошення

Місячник присвяченю 100-літтю Української національної революції 1917-1920 років

   Березневими днями у Луцькому базовому медичному коледжі проходили заходи в рамках місячника, присвяченого 100-літтю Української національної революції 1917-1920 років, зокрема: інформаційні години в групах, перегляди документальних фільмів,  тематична  виставка «Українська національна революція очима дослідників та літераторів», організована бібліотекою коледжу, засідання предметної (циклової) комісії загальноосвітніх, гуманітарних та соціально-економічних дисциплін на тему «Сто революційних років України» та літературно-музичний вечір «Хоч не змогли збороти хугу люту, та ще раз вчули пахощі весни…», який відбувся 22 березня.

   В актовій залі зібралися студенти-першокурсники та викладачі,  аби разом пригадати ті важкі дні, які поклали початок відродженню української державності.

   І от захід розпочався. Залу переповнили перші акорди пісні «Боже, Україну збережи», а на сцені з запаленими свічками студентки пом’янули усіх, хто поклав своє життя за розбудову незалежності нашої держави. Першокурсники Анастасія Носуліч і Павло Кривош провели усіх присутніх складними сторінками історії того часу, доводячи, що упродовж багатьох століть обрубували корені нашого минулого, і можна лише подивуватися, що вони знову відростали. Зазначалося  також, що сьогодні, коли ми отримали омріяну незалежність, повинні згадувати пройдений тернистий шлях, адже історія - це пам'ять людського суспільства, його свідомість і совість, засіб самоочищення, виховання прийдешніх поколінь. А ще розповіли про основні етапи революції, її лідерів, про боротьбу за збереження державної незалежності України, підсумували уроки української революції.

   Студенти співали, читали патріотичні вірші, а також переглянули декілька відеороликів на історичну тематику.

   Захід захопив присутніх, викликав глибокі емоції й щирі почуття. Дуже добре, що молоде покоління незалежної України усвідомлює і цінує те, що територіальна цілісність, яку ми попри все маємо, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

   На закінчення літературно-музичного вечора заступник директора з гуманітарної освіти та виховання Лазько А.М. подякувала студентам-учасникам та організаторам Семенюк Л.В. та Радько О.Г., викладачам української мови та літератури коледжу, за проведення виховного заходу.

   Також учасники заходу вшанували пам'ять учасників Революції Гідності покладанням квітів до стели Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО.