Оголошення Всі оголошення

Навчання лідерів профспілок області

25 вересня 2018 року в Навчально-методичному центрі профспілок Волині відбувся захід з нагоди відкриття нового навчального року в системі профспілкової освіти, у якому взяла участь голова Первинної профспілкової організації студентів ЛБМК Світлана Костюк.

   Модератор заходу – директор навчального центру профспілок Галина Даниленко представила присутнім науковців Волині, які займаються розвитком, вивченням теорії та історії профспілкового руху. Професор Микола Кучерепа та доцент Станіслав Щеблюк захистили дисертацію з питань історії профспілкового руху на Волині і видали працю «Захисники профспілкового люду». Про свій науковий доробок у дослідженні діяльності заміських оздоровчих таборів розповів голова обкому профспілки працівників освіти і науки, кандидат педагогічних наук Василь Грановський.

   На святі були присутні провідні викладачі системи профспілкової освіти області - заступник декана історичного факультету Східноєвропейського університету Тарас Літковець, фахівці державної служби праці Волинської області Сергій Соколов та Віталій Кондратюк, фінансист профспілки працівників держустанов Наталія Линдюк та журналістка громадського ТБ Марія Доманська.

   Серед запрошених - народний депутат, доктор економічних наук Віктор Пинзеник. Презентація його теми «Соціальні наслідки економічних проблем в Україні» була глибокою, доступною і цікавою.

   Завершився перший навчальний день дискусією з обговорення не лише профспілкової, а й глобальної державної проблеми – Україна, а особливо Волинь, втрачають безцінний трудовий ресурс. Як зберегти золоті руки українців, що мали б розбудовувати власну державу, а працюють на інші, як втримати молодь, яка як метелик на вогник, ледь отримавши паспорт, летить в інше життя, яке часто є повне випробувань і ризиків? Про це слухачі розмовляли з юристом ГО «Волинські перспективи» Віктором Вальчуком. Держава втрачає громадян, ми - членів профспілок, а сім’ї – і батьків і дітей.