Оголошення Всі оголошення

Писанка надії

   «Писанки надії» – це спільний проект Луцького базового медичного коледжу та дітей Небесного Легіону Волині  (волонтерський рух «Меценати для солдата»). Керівник проекту -  директор коледжу Аліса Ігорівна Хмелькова, його координатор від руху «Меценати для солдата» - Руслан Телібський.

   Ідея писанки – надія на мир, Божу опіку та заступництво, духовне та фізичне здоров’я, що відображено у розписах. Концептуальне рішення базувалося не лише на кольоровій гамі, яка символізувала радість життя, любов, чистоту душі, вирій, де перебувають душі, а й на орнаментальній символіці. На писанках є символи здоров'я і довголіття, символи, що лікують, символи страждання, смерті й воскресіння, вічності, петриківський розпис.

   Проект символічний у творчому єднанні випускників коледжу (вони передали 500 заготовок дерев’яних яєць з Гуцульщини), 40-а студентів, викладачів та працівників коледжу, більш як 30-и дітей  загиблих Волинських героїв АТО.

   Найщемнішим ключовим моментом реалізації проекту було спільне розписування писанок студентами та дітьми, яке відбувалося в стінах ЛБМК. Діти малювали писанки творчо, їхня символіка - це дитяче світовідчуття. Добрі світлі дитячі малюнки, той захват, з яким виготовлялися писанки, назавжди запам’ятаються учасникам проекту.

   Проект «Писанка надії» є черговою спільною доброю справою  ЛБМК та волонтерського руху «Меценати для солдата».

   «Писанка надії»  –  це 500 маленьких писанок, кожна з яких несе надію на мир, добро, радість,  чисте та праведне життя.

   Проект народжувався й втілювався зі світлими думками та позитивними емоціями. Його учасники черговий раз переконалися у тому, що сила в єдності та самовідданій чесній праці.