Оголошення Всі оголошення

Шевченківські дні

     На відзначення Шевченківських днів  студенти та викладачі коледжу взяли участь у презентації книги В.Рожка «Тарас Шевченко і Волинь», яка відбулася  6 березня у обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

     Євген Маланюк писав про Т.Шевченка : «Є якийсь величний символ і обітниця в тім, що його роковини припадають саме на час провесни, на дні, коли природа збуджується до життя, а мати -земля до творчости.  І день його народження і день його скону (11. III. - 10. IІI), замикаються в одне коло, творять один замкнутий цикль — символ вічности».  Своєрідним символом нескореності, неприборканості та вічності національного духу є праця В.Рожка  «Тарас Шевченко і Волинь».                                                                 

     Путівник стежками Тараса Шевченка історичною Волинню вражає своєю документальною джерелознавчою базою, духовно-краєзнавчим осмисленням творчої спадщини поета, активною громадянською позицією  Володимира Рожка в обороні Шевченкового слова.

     Автор заглиблює нас в історію рідного краю, об’єднуючи три епохи, перекидаючи місток із ХІХ у ХХІ століття. І саме у цьому поєднанні Тарас Шевченко – Людина Всесвіту, Людина Вічності. Особливо вражає нова сторінка Волинської Шевченкіани – це ікони, намальовані, реставровані святі образи. І у цьому Шевченко – правдивий Геній,  Пророк з  полум’яною вірою в Бога.

     Прочитується в книзі  біль автора за сучасне України. Глибоке  переконання у власній потрібності своєму народу протягом життя підтримувало Т.Шевченка, не давало йому покинути творчість навіть за суворої заборони писати. Така ж позиція і у нашого славетного земляка -  Володимира Євтуховича Рожка. Не має жодних сумнівів у тому, що  ця праця потрібна усім, хто шанує свій народ,  хто любить Україну.

     Від імені колективу ЛБМК викладачі і студенти коледжу побажали автору багато часу і сили для відкриття громадськості першоджерельних глибин вистражданого Шевченкового світу. Віримо, що ця нагромаджена інтелектуальна енергія  невідворотно впливатиме на наше  національне самовизначення і відродження. 

Фоторепортаж події: