Оголошення Всі оголошення

Студентський квест

     12 лютого в центральному корпусі Луцького базового медичного коледжу відбувся квест по формуванню здорового способу життя та роз’ясненню проблем ВІЛ-інфекції/СНІДу, проводився він з метою надання та перевірки теоретичних знань про ВІЛ-інфекцію, формування толерантності до людей, яких торкнулась ця проблема, розвіювання стереотипів та міфів щодо цього захворювання.

Що таке квест?

     Піший Квест (ПК) – це гра, яка полягає у проходженні командою вказаного маршруту і передбачає виконання спеціальних завдань. ПК складається з контрольних пунктів (КП або локацій) та відрізків між ними. Для проходження маршруту команда зобов’язана відвідати всі КП. У встановлений для кожної команди час старту учасники команди отримують завдання, в якому зашифрований перший КП або всі КП.

     В організації ПК беруть участь Оргкомітет і Агенти.

     Оргкомітет – це група організаторів у складі 3 осіб, затверджених протоколом організації, що проводить змагання.

     У їхні завдання входить: підготовка маршруту, перевірка і доступ команд до участі в змаганнях, координація роботи агентів, перевірка дотримання командами правил.

     Агент – особа, безпосередньо пов’язана з організаторами, яка контролює виконання попереднього завдання і видає наступне. У випадку виникнення спірних моментів остаточне рішення за членами Оргкомітету, які можуть бути одночасно і агентами.

Учасники формують команди у складі до 4 осіб польових гравців та необмежену кількість учасників у Командному центрі.

Кожна команда добровільно обирає собі капітана, узгоджує назву і готує форму або спеціальний елемент одягу, що відрізняє команди.

Цього разу участь у квесті взяли студенти перших курсів: спеціальностей «Сестринська справа», «Лікувальна справа», «Фармація».

     Їм були запропоновані загадки і завдання для знаходження агентів гри. Агентами гри виступали працівники та викладачі ЛБМК ( Крупінський О.Є., Лазько А.М., Нечипорук В.М., Волчковий В.В. та інші). Коли учасники знаходили локацію, їм пропонували відповісти на питання, які стосуються проблематики ВІЛ/СНІДу. Якщо студенти давали правильні відповіді, агенти видавали їм підказки для пошуку додаткових КП.

     Команди виконували завдання завзято, енергійно, зацікавлено. Відчувався дух суперництва, під час гри панувала дружня і весела атмосфера. Агенти та організатори квесту відзначили, що учасники були добре обізнані з проблемами ВІЛ/СНІДу, відповідали на запитання активно, впевнено та проявляли кмітливість.

                  

По закінченню квесту було визначено переможців:

І місце розділили групи М-11 (куратор Костюк С.В.) та Ф-11 (куратор Нечипорук В.М.);

ІІ місце зайняла група Фм-11 (куратор Гальчун Н.П);

ІІІ місце – Ф-10 (куратор Андрійчук О.Я).

     Учасники та переможці отримають подяки та подарунки під час підбиття підсумків місячника з формування здорового способу життя у студентів коледжу.