Оголошення Всі оголошення

Тарас Григорович Шевченко – видатний український художник»

2 квітня 2012 року профспілковий комітет студентів Луцького базового медичного коледжу провів виховний мистецький захід «Тарас Григорович Шевченко – видатний український художник».

Студенти пізнали Тараса Шевченка не тільки як великого українського поета, прозаїка, драматурга, основоположника нової української літератури та української літературної мови, мислителя демократичного напряму, а й талановитого художника. Художника, який займає одне із почесних місць в українському образотворчому мистецтві. Дізналися, що талант художника проявився рано, значно раніше, ніж талант поета. Якщо перші літературні спроби припадають на 1836-1837 роки, то найбільш ранній малюнок, що дійшов до нас і відомий під назвою “Погруддя жінки” або “Жіноча  голівка”,  датований самим автором ще 1830 роком. З цієї юнацької роботи і розпочалась творчість видатного художника.

Студенти відкрили для себе  Т.Г.Шевченка, якого без перебільшення можна назвати геніальним художником. Створені ним образи відзначаються невимушеністю, вдалою композиційною будовою і свіжістю барв, намаганням дати психологічну характеристику людині. Шевченко зробив великий внесок у розвиток побутового жанру і став його основоположником в українському мистецтві. Укартинах відбилася вся глибина і самобутність його особистості.  Тарас Григорович завжди був вірним сином поневоленого народу і прагнув його визволення. Взявши від народу все краще і животворне, він йому сторицею і віддав.

Тарас Шевченко відомий у світі як художник слова, однак це аж ніяк не забирає його слави як художника. Про Тараса знає вся Україна, бо він був її батьком, заступником, голосом, виразником її інтересів. Шевченко - справжній творець Української землі. Пам’ятаймо про це!