Оголошення Всі оголошення

Тиждень фельдшерсько-акушерського відділення

   Упродовж тижня з 27 листопада по 01 грудня у коледжі проходив тиждень фельдшерсько-акушерського відділення.

   У перший день, 27 листопада, відбулось відкриття. Загадкові мішечки принесли студентам солодкі призи із символічними передбаченнями на тиждень. До уваги студентів було представлено презентацію «Нарис з історії становлення фельдшерсько-акушерського відділення. Від витоків до сьогодення». Студентка групи Ф-21 Горобець Катерина розповіла про історію створення фельдшерсько-акушерської школи у м. Луцьку, відомих випускників відділення, про етапи розвитку коледжу і його матеріально-технічної бази.

   Багато задоволення, усмішок та бадьорого настрою принесла студентам «весела перерва», де вони відгадували загадки медичної вікторини та вигравали призи. Студенти груп Ф-21, Ф-30, Ф-31 підготували студентський калейдоскоп. Були продемонстровані цікаві світлини із студентського життя : участь у громадському житті, художній самодіяльності, спорті та науковій роботі. Особливо розважили студентів відеоролики «Один день із життя студента коледжу» та «Медичне  Discoveri».

             

   Інтелектуальний квест, який відбувся 28 листопада, полягав у тому, що студенти рухались заданим маршрутом і на швидкість вирішували завдання медичного спрямування з української мови, математики, хімії, біології, інформатики, анатомії. Рух конкурсантів та правильність розв’язання завдань контролювали координатори - студенти ІІІ-го курсу. Перемогу у квесті здобула команда групи Ф-20: Павлюк Іванна, Деленів Андрій, Сидун Владислав, Онисюк Ірина, Жуган Софія, Горобець Катерина.

                                   

   29 листопада за участю студентів ІV курсу відбувся конкурс з невідкладної екстреної медичної допомоги. У конкурсі змагались 3 бригади, яким необхідно було пройти три етапи:

І етап – зупинка різних видів кровотеч;

ІІ етап – надання допомоги при політравмі;

ІІІ етап – проведення серцево-легеневої реанімації.

   Конкурсанти визначали стан притомності за системою AVPU, проводили первинний огляд постраждалих за принципом АВСДЕ із застосуванням невідкладних лікувальних процедур відповідно до стану пацієнта та виявлених ушкоджень: фіксацію голови, відновлення дихання, фіксацію вен та введення відповідних препаратів за алгоритмом, зупинка кровотечі, іммобілізація кінцівок при переломах, накладання пов’язок на рану.

   На ІІІ-му етапі конкурсанти надавали невідкладну допомогу за алгоритмом ILS (Immediate life support – невідкладна підтримка життєдіяльності), проводили серцево-легеневу реанімацію.

Перше місце посіла команда у складі: Вавдіюк Ганна, Зайчик Надія, Слободянюк Тетяна;

друге місце – Омельчук Дмитро, Шелест Марія, Губій Володимир;

третє місце – Рубік Ірина, Пікус Яна, Никитюк Наталія.

   На зустрічі із завідувачем нефрологічного відділення ВОКЛ, доцентом, заступником декана факультету  післядипломної освіти  Львівського національного медичного університету  імені Данила Галицького, к.м.н. Віктором Васильовичем Дорецьким, яка відбулась 30 листопада, студенти ознайомились із напрямками діяльності нефрологічної служби в Україні, актуальними проблемами щодо поширення хронічних захворювань нирок та їх виявлення, трансплантації нирок, особливостями діагностики та лікування хвороб нирок». Згодом зустріч перейшла у неформальне спілкування, де студенти мали змогу задавати питання, які їх цікавили.

                        

   У конкурсі фахової майстерності «Краща акушерка», який відбувся 1 грудня, змагались студентки ІV курсу спеціальності «Акушерська справа» Захарчук Тетяна, Гись Оксана, Пневська Богдана, Яценко Вікторія, Шкорупська Вікторія.

За результатами конкурсу І місце здобула Захарчук Теятна, ІІ місце – Шкорупська Вікторія, ІІІ місце – Гись Оксана.

Переможці конкурсів були відзначені грамотами та цінними подарунками.