Оголошення Всі оголошення

Участь студентів у акції з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

   16 жовтня студенти коледжу взяли участь у акції «WalkForFreedom», яка 4-й рік поспіль проводиться у багатьох країнах світу з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

   Європейський день боротьби з торгівлею людьми був започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні. У цьому році протягом кількох днів акція пройшла в 600 містах 50 країн світу. В Україні до акції  долучилося 7 міст, у тому числі місто Луцьк.

   Головна мета акції – показати суспільству, що в сучасному світі й досі існує торгівля людьми.

   За даними Міністерства соціальної політики, способи втягнення людей у процес торгівлі людьми різні – злочинці шукають все нові й нові методи вербування, але завжди це відбувається шляхом обману, шахрайства, шантажу, використання уразливого стану людини, із застосуванням чи погрозою застосування насильства, із використанням службового становища, матеріальної чи іншої залежності від іншої особи.

   Метою торгівлі людьми завжди є експлуатація людини в будь-який спосіб – примусова праця, використання у домашньому господарстві,промисловому чи сільськогосподарському секторах, вилучення органів, сексуальна експлуатація чи створення порнографічної продукції, народження дитини примусово чи за замовленням, втягнення у злочинну діяльність чи жебракування.

   По всьому світу мільйони чоловіків, жінок і дітей знаходяться в рабстві у ХХІ столітті. За різними оцінками їх нараховують від 27 до 40 мільйонів. Кожні 30 секунд ще одна людина потрапляє в рабство, вдається врятувати лише 1-2% потерпілих, засудити лише 1 із 100 000 трафікерів. В Україні за роки незалежності більше 160 тис. людей постраждало від торгівлі людьми. Більше половини потерпілих українців – це чоловіки. Серед усіх форм експлуатації найбільш поширеною в Україні є саме трудова експлуатація.