Оголошення Всі оголошення

ВОЇНИ МИРУ

   АТО чи справжня війна? Відповідь на це питання сьогодні зрозуміла кожному українцеві. Страшне лихо, що спіткало нашу державу, глибоко тривожить кожного її громадянина і не залишає нікого байдужим. Саме тому 3 листопада 2016 р. колишні бійці роти поліції особливого призначення «Світязь» зустрілися зі студентами спеціальностей «Фармація» та «Лікувальна справа» (фм-11, фм-21, фм-22, ф-20) Луцького базового медичного коледжу. Віктор Кривцун, Михайло Талімончук та Андрій Квач були бойовими побратимами загиблого випускника коледжу Олександра Сивого.

   ««Світязь»: дорога слави і болю» - фільм, створений творчою групою НТК України «Волинська регіональна дирекція», здобув найвищу відзнаку VII міжнародного фестивалю телепрограм «Калинові острови» у Республіці Польща. Стрічка знята про долю сімох бійців роти «Світязь», які загинули під час виходу з «Іловайського котла».

   Перед початком перегляду фільму організатор зустрічі викладач англійської мови коледжу Гальчун Н.П. запропонувала вшанувати пам’ять героїв хвилиною мовчання.

   Після завершення демонстрації стрічки присутнім було   важко розпочати спілкування.  

   Гості зустрічі зазначили, що своїх загиблих побратимів вони називають «воїнами миру» або ангелами-охоронцями.

   Віктор Кривцун та Михайло Талімончук розповіли, що були помічниками Сашка Сивого. І байдуже, що вони обидва були удвічі старшими за «Дока», котрий завжди діяв чітко і професійно. Бійці згадували, що фанатична турбота Сашка за побратимів врятувала життя багатьом з них.

    Гості подякували педагогічному колективу ЛБМК за те, що вони дали їхньому «Доку» належні знання, які він на практиці застосовував у екстремальних умовах війни.

    Андрій Квач (позивний «Дєрік») був останнім, хто розмовляв з Олександром і відправив його на БТРі для виходу з оточення. До речі, пан Андрій 6 років викладав англійську та німецьку мови у Ківерцівському медичному коледжі, потім був директором школи с. Прилуцьке Ківерцівського району, залишив посаду й пішов захищати Вітчизну.

   Бійці розповіли про жахіття, які їм довелося пережити під Іловайськом й Углегорськом під час перебування в полоні у сепаратистів. Усі вони були поранені.

    Студенти та керівники груп  задавали питання колишнім бійцям роти поліції особливого призначення «Світязь».

    На завершення гостям висловили щиру вдячність за можливість переглянути фільм ««Світязь»: дорога слави і болю» , який вони залишили для коледжу, а також за те, що поділилися спогадами про нашого випускника Олександра Сивого та свій бойовий шлях.

 

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!