Оголошення Всі оголошення

Зустріч із лікарями-учасниками АТО

   12 жовтня в коледжі відбулася зустріч із Тарасом Гапонюком та Олексієм Дидюком – лікарями, які брали участь в неоголошеній війні на Сході України. Захід розпочався з хвилини пам’яті  за випускником коледжу Олександром Сивим, який загинув під час виходу з Іловайського котла.

   Тарас Миколайович, лікар відділення торакальної хірургії Волинської обласної клінічної лікарні, розповів студентам про трагічні події під Іловайськом у серпні 2014 року. Він ознайомив студентів зі складними медичними випадками на війні, особливостями військово-медичної допомоги в умовах нападу. Вражаючою була його розповідь про полон і так званий «коридор смерті». Тарас Миколайович зазначив: «На війні медик виконує свої професійні задачі й, допоки є війна, ми, медики, повинні там бути».

   Спогадами про медичну службу в зоні АТО поділився випускник коледжу, а нині лікар-хірург відділення ургентної хірургії Луцької міської клінічної лікарні Олексій Дидюк. Медик розповів студентам про принципи тактичної медицини в умовах війни, наголосив на наступності та поетапності надання медичної допомоги під час евакуації.

   Завідувач відділення «Лікувально-акушерська справа» Л.Я.Патракеєва розповіла про випускників коледжу Романа Ткача та Діану Коваль, які нині надають медичну допомогу в зоні АТО. Вона зазначила, що молоді люди, коли були ще студентами, проявляли неабиякий патріотизм та громадянську позицію, стали активними учасниками Майдану Гідності.

   Студенти  підготували для студентів патріотичну концертну програму.

   Зустріч була щемною і вражаючою, у пам'яті студентів та викладачів надовго закарбувалися слова сучасних медиків-патріотів про професійну відповідальність, патріотизм та істинне, не декларативне, служіння людям та Україні.