Оголошення Всі оголошення

Зустріч з колишніми політв'язнями та репресованими

  10 жовтня студенти коледжу взяли участь у зустрічі з членами громадської організації «Волинська ветеранська спілка політв’язнів і репресованих», яка відбулася у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки. На початку зустрічі було продемонстровано уривки з телевізійного фільму «Три новели про любов», створеного на Волинському телебаченні понад 10 років тому та присвяченого волинянкам-політв’язням та репресованим. Про роботу над фільмом присутнім розповіла автор сценарію, ветеран журналістики Ніна Долінчук, яка тепло і щиро відгукнулася про своїх героїнь, двоє з яких були присутніми в залі. Розмову продовжила Олександра Бондар, яка народилася в 1940 році у далекому сибірському засланні та завдяки батькам пронесла крізь незгоди і поневіряння любов до України. Героїня наступної новели фільму – політкаторжанка Лідія Бондарук, яка незважаючи на поважні літа, була присутня на заході та авторською  поезією повернула присутніх у трагічні часи в засланні.

  90-річний Ананій Добровольський, засуджений радянськими каральними органами за участь в УПА, поділився пекучими спогадами про арешт і слідство. Разом із донькою Валентиною вони виконали повстанську пісню. Спогадами про повстанське минуле Волинського краю поділилися члени спілки Василь Кушнір та Галік Курта.

 На завершення ветерани, студенти коледжу, гості, взявшись за руки, заспівали пісню волинського композитора – політв’язня Олександра Каліщука „Ой там на горі висока могила ”.