Оголошення Всі оголошення

Зустріч з Володимиром Лисом

Двадцять другого березня світла подія зібрала студентів та викладачів Луцького базового медичного коледжу в актовій залі. До нашого гостинного дому завітав дорогий гість – цікава особистість, яка знає не лише секрети погоди та політики, а й таємницю людської душі. Це наш місцевий письменник Володимир Савович Лис.

     Володимир Лис – людина талановита, багатогранна й надзвичайно цікава. Це і драматург, і прозаїк, і журналіст, і народний синоптик. Його перу належать кілька повістей, радіо- та театральних п’єс, одинадцять романів. Серед них: «Айстри на зрубі», «Продавець долі», «І прибуде суддя», «Романа», «Маска», «Камінь посеред саду», «Століття Якова», «Іван і Чорна Пантера» тощо.

     Хтось із мудрих сказав: «Непрочитана книжка – це просто стосик задрукованого паперу. І тільки в голові читача вона перетворюється на твір мистецтва». Нашому ж гостю не варто хвилюватися. З кожним новим романом  талант цього  письменника бере у полон  все більше і більше читачів.  Серед них і велика кількість студентів нашого навчального закладу. Найбільше читацьких симпатій зібрав роман «Століття Якова».

      Володимир Савович Лис виявився цікавим співрозмовником. З легенькою посмішкою, з іскринкою в очах він щиро та натхненно розповідав про своє життя й про історію написання творів. З превеликим задоволенням відповідав на питання, поставлені студентами.

     Незабутнім залишився момент, коли з рук автора п’ятнадцять найактивніших читачів студентської бібліотеки отримали книжки у яскравих нових палітурках. На перших сторінках красувався авторгаф нашого талановитого земляка. На все життя Авдіюк Ірині, Артемук Марії, Будчик Тетяні, Глинюк Ірині, Голені Ользі, Горбачу Олегу, Денисюк Вікторії, Дмитрук Олені, Князюк Мар’яні, Крецькій Галині, Лах Раїсі, Ляшук Людмилі, Снитюк Юлії, Солошик Яні та Чертіліній Анастісії буде пам’ятним той день.

     На прощання Володимир Савович пообіцяв не минати наш навчальний заклад і знову завітати, коли у світ вийде його новий роман.